Amanda Waijers
“Ik zie dat je beperkt bent in je beweging.
Ik luister naar je en onderzoek je grondig. Met zorg manipuleer ik je. En dan gaat die beweging ineens weer. Dat is echt gaaf.”


Amanda Waijers is fysiotherapeut en manueel therapeut. De studie manueel therapie was voor haar een verrijking. “Met manuele therapie kan ik de voorwaarden scheppen om het lichaam goed te laten herstellen.”

De kern van een goede behandeling is het werkelijk luisteren naar de patiënt. Ze begint haar behandeling dan ook altijd met een uitgebreid vraaggesprek en een grondig onderzoek. Soms zit de oorzaak van de klacht niet op de plek waar de pijn of de beperking zit, maar ergens anders in je lichaam. Daar is Amanda specialist in. “Zo kwam er laatst iemand bij me, met een hele dikke knie. Bleek dat deze meneer het hele weekend, op een trap, een plafond had staan witten. Ik heb toen zijn rug gemanipuleerd, want daar kwamen zijn klachten vandaan. Daarna heb ik nog drie keer zijn knie goed doorbewogen en zijn knie werd zienderogen weer normaal.”

Amanda kan zich voorstellen dat sommige mensen zich bij manuele therapie wel eens ongemakkelijk kunnen voelen. “Je komt in de haptonomische zone, heel dichtbij. Daar ben ik me terdege van bewust, ik respecteer dat en ga daar op een ontspannen manier mee om.” Daarom legt Amanda altijd van te voren goed uit wat ze gaat doen, wat je kunt verwachten, wat het effect is van de therapie en wat je kunt horen tijdens de behandeling.

Of fysiotherapie of manuele therapie de beste oplossing is, dat verschilt per mens en per klacht. Vaak doen Gijs en Amanda een combinatiebehandeling. Amanda zorgt ervoor dat je gewrichten weer soepel lopen en doet de juiste oefeningen met je. Om op lange termijn klachtenvrij te blijven, maakt Gijs een schema en ‘traint je op’.
     
  • Hogeschool van Amsterdam – Fysiotherapie
  • SOMT – Manueel Therapie
  • Medical Taping Concept
  • Dry needling - Upsland

Amanda beweegt: spinning, wielrennen, tennis