Barbara Kuiper

“Ik maak graag creatief gebruik van de ruimte in het Life Fit Centre. Er zijn zoveel mogelijkheden om je na een blessure weer fit te krijgen.”

 

Barbara is een allround fysiotherapeut. Zij is bijzonder goed in de fijne coördinatie- en stabiliteitsoefeningen. “Bij een blessure of een klacht zie je vaak dat de ‘grote spieren’ het werk van de kleine spieren overnemen. Spieren moeten onderling communiceren om je gewrichten in orde te houden. Om stabiel te blijven en  te kunnen bewegen zoals het hoort. Als de samenwerking tussen je spieren verstoord is, kan bijvoorbeeld je knie instabiel worden, gaan wiebelen.

Of je onderrug pijn gaan doen. We beginnen dan met kleine, eenvoudige oefeningen, om weer op te bouwen. Gefocust op de kleine spieren, die heel graag hun oude rol weer over willen nemen van de grote spieren.”

Barbara weet van aanpakken. Zij werkte al in het bedrijfsleven, toen zij de opleiding fysiotherapie bij ‘Thim van der Laan’, naast haar baan, heeft voltooid. Tijdens haar stage bij Gijs Fysiotherapie, bleek dat Barbara helemaal binnen het team van de praktijk paste.


     
  • Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan
  • Beweegkuur, NISB
  • Mulligan concept, mobilisatie technieken

Barbara beweegt: hardlopen, paardrijden, zumba