Je beweegt beter met kinesiotape
Sneller herstel, minder pijn, beter sporten, corrigeren van je houding, het verzachten van littekenweefsel. Dit alles door een kleurig stukje tape dat gaat onder de naam ‘kinesiotape’. Voor sportliefhebbers of als je klachten hebt aan nek, rug of schouder. Bij Gijs Fysiotherapie kun je je door een gediplomeerde ‘taper’ laten inplakken.

Je ziet steeds vaker (top)sporters met het kleurige kinesiotape op been, kuit, arm of schouders. Arjen Robben, Justine Henin, de Nederlandse hockeydames, het lijkt een hip middel tegen blessures en om beter te presteren. Wat veel mensen niet weten is dat de klachten waarvoor kinesiotaping een goede behandelmethode is, heel verschillend van aard zijn.

De techniek van kinesiotaping is ontwikkeld in de jaren 70 in Japan. Uitgangspunt daarbij is dat beweging essentieel is voor de genezing van blessures. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk zie je dat mensen bij een blessure of een andere pijnklacht juist geneigd zijn te stoppen met bewegen.

Wat is dan de werking van kinesiotape? Door het elastische tape goed aan te brengen, wordt je opperhuid gelift, waardoor het onderliggende systeem – o.a. zenuwbanen en lymfevaten – gestimuleerd worden. Dit proces werkt weer dieper door op onderliggende spieren en gewrichten. Met kinesiotape wordt de pijn sterk verminderd, je blijft in beweging en je herstelt sneller.Hoe kunnen we je helpen met kinesiotape? Een paar voorbeelden:

Nekklachten
als de spanning op een spier te hoog is, denk aan een gespannen nek of schouders, kun je het tape zo aanbrengen dat het ontspant. Bijvoorbeeld na een stressvolle periode of als je veel in dezelfde houding achter een beeldscherm werkt.

Knieblessure
als de spanning op een spier te laag is, denk aan een dijbeenspier ná een knieblessure, kun je het tape zo aanbrengen dat het stimulerend werkt en helpt om meer stabiliteit van je knie te krijgen.

Spierscheuring of kneuzing/flinke blauwe plekken
bij een stevige blessure opgelopen bij het sporten of als je flink gevallen bent. Blauwe, gezwollen plekken die behandeld worden met kinesiotape verdwijnen in een rap tempo.

Sport
preventief, geeft je als sporter zekerheid en geeft je juist stabiliteit of flexibiliteit van je spieren. Klachten door sportoverbelasting, zoals een tennis- of golfelleboog, reageren goed op deze behandeling.

Kinesiotaping is onderdeel van een fysiotherapie-behandeling. We kijken zorgvuldig naar je klacht en beoordelen dan hoe we de tapetechniek bij je kunnen toepassen. Vragen? Of wil je een afspraak maken? Bel 023 - 5245688 of mail ons op info@gijsfysiotherapie.nl