Vraag en antwoord

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 
Nee, je kunt rechtstreeks een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Je hebt geen verwijsbrief meer nodig. 

Heeft de Praktijk Gijs Fysiotherapie een contract met mijn verzekeraar? 
De praktijk heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars van Nederland. Je dient zelf in de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen, en welk soort behandelingen vergoed worden.

Hoe is een manueel therapie behandeling verzekerd?
Omdat manueel therapie bij veel verzekeraars anders wordt vergoed dan fysiotherapie, raden wij je aan te kijken hoeveel manueel therapie behandelingen je per kalenderjaar vergoed krijgt. Voor niet verzekerde behandelingen krijg je een factuur die je zelf dient te betalen.

Een voorbeeld: Bij de meeste verzekeraars is het aantal manueel therapie behandelingen gelimiteerd tot negen per kalenderjaar. Dus ook als je voor meer fysiotherapie behandelingen verzekerd bent (bijvoorbeeld 21), dan krijg je alsnog na negen manueel therapie behandelingen een factuur voor de overige manueel therapie behandelingen.

Ik ben slecht ter been, is de praktijk rolstoelvriendelijk?
De praktijk Gijs Fysiotherapie is op de begane grond en is via de zij-ingang rolstoelvriendelijk te bereiken. De zij-ingang, blauwe deur, is recht tegenover de ingang van het Alliance terrein, oftewel de kinderopvang ‘Hero’. Je komt dan dus niet binnen via de hoofdingang (draaideur) van het Life Fit Centre. Het handigste is als je dit van te voren even aangeeft, dan houden daar rekening mee.

Hoe lang duurt een behandeling? 
Een normale fysiotherapie of manuele therapie behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. De eerste afspraak, wanneer de intake wordt gedaan, duurt soms wat langer. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de klacht.

Hoeveel kost een behandeling? 
De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden door Gijs Fysiotherapie direct bij de verzekeraar in rekening gebracht. Ben je niet verzekerd, dan kost een fysiotherapie behandeling € 43,50, een intake € 49,50, een behandeling manueel therapie € 49,50 en een behandeling bekkentherapie € 57,00. Kijk hier voor alle tarieven.

Wat moet ik voor de eerste behandeling meenemen? 
De eerste behandeling bestaat uit een intake en fysiotherapeutisch onderzoek. Hiervoor dien je een rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een handdoek.

Waar zit de praktijk? 
Gijs Fysiotherapie is gevestigd ín het Life Fit Centre (LFC), Zeedistelweg 1, 2015 KT, Haarlem. Je gaat naar binnen bij de hoofdingang van het LFC, dan meld je je bij de receptie van het LFC. Vervolgens kun je doorlopen en rechts achterin de koffiecorner plaatsnemen: hier is de ingang van de praktijk. De therapeut met wie je een afspraak hebt, haalt je dan op.

Zijn jullie ook ’s avonds open?
Ja, wij zijn open van 7.30 u ‘s ochtends tot 20.00 u ’s avonds, behandelingen zijn op afspraak. Kijk hier voor de dagelijkse openingstijden.