Vraag en antwoord

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 
Nee, je kunt rechtstreeks een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Je hebt geen verwijsbrief meer nodig. 

Heeft de Praktijk Gijs Fysiotherapie een contract met mijn verzekeraar? 
De praktijk heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars van Nederland, behalve in 2021 niet met Zorg & Zekerheid. Je dient zelf in de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen, en welk soort behandelingen vergoed worden.

Hoe lang duurt een behandeling? 
Een normale fysiotherapie of manuele therapie behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. De eerste afspraak, wanneer de intake wordt gedaan, duurt soms wat langer. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de klacht.

Hoeveel kost een behandeling? 
De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden door Gijs Fysiotherapie direct bij de verzekeraar in rekening gebracht. Ben je niet verzekerd, dan kost een fysiotherapie behandeling € 37,50, een intake € 46,50 en een manueel therapie of bekkentherapie behandeling € 51,50. Kijk hier voor alle tarieven.

Wat moet ik voor de eerste behandeling meenemen? 
De eerste behandeling bestaat uit een intake en fysiotherapeutisch onderzoek. Hiervoor dien je een rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een handdoek.

Waar zit de praktijk? 
Gijs Fysiotherapie is gevestigd ín het Life Fit Centre (LFC), Zeedistelweg 1, 2015 KT, Haarlem. Je gaat naar binnen bij de hoofdingang van het LFC, dan meld je je bij de receptie van het LFC. Vervolgens kun je doorlopen en rechts achterin de koffiecorner plaatsnemen: hier is de ingang van de praktijk. De therapeut met wie je een afspraak hebt, haalt je dan op.

Vraag opnemen over hoe te bereiken met rolstoel etc

Zijn jullie ook ’s avonds open?
Ja, wij zijn open van 7.30 u ‘s ochtends tot 20.00 u ’s avonds, behandelingen zijn op afspraak. Kijk hier voor alle openingstijden.